25 mei van Troyes naar Auxerre

Onze tenten hebben de hevige regen van afgelopen nacht glansrijk doorstaan. Wel hebben we onze was en tenten nat moeten inpakken vanmorgen. Het was overdag uitstekend fietsweer, een lekkere temperatuur (22 gr.) en half tot zwaar bewolkt met een licht briesje uit het oosten.
Vandaag een verandering van landschap, minder eentonig, meer heuvelachtig en we ontdekten de eerste wijnvelden van de Bourgonge.
Onderweg zijn we de eerste pelgrims tegengekomen o.a. Ruud en Fien uit Sittard die te voet met een handkarretje op 2 wielen in 4 maanden naar Santiago willen lopen. Een hele prestatie als je bedenkt dat zij ongeveer 30 km per dag afleggen. Verder een Belgisch stel op nogal gammele fietsen op weg naar Lourdes.
We hebben vandaag 90 km gefietst, een stempel in de kathedraal van Auxerre gehaald en logeren nu voor ons doen in een chique klein hotelletje in Auxerre. Bij onze aankomst in Auxerre begon het namelijk te regenen en om nu 2 dagan in de regen te staan vonden we te spartaans. In een Marokkaans restaurant hebben we Couscous gegeten, in het hotel onze website bijgewerkt en vanavond slapen in een echt bed. Wat een luxe!