27 mei Rustdag in Nuars

We hebben vanmiddag Vezelay bezocht. Een prachtige oude historische stad met een hele beroemde kathedraal. In de kathedraal liggen de overblijfselen van Maria Magdalena begraven.
Vezelay ligt op een heuvel en is een echte pelgrim en touristen stad.
Vanmorgen uitgebreid met elkaar gefilosofeert over geloof in een historisch perspectief. Hans, leraar geschiedenis en Duits en zoon van een dominee, kan heel boeiend de geschiedenis schetsen in relatie tot het geloof en het heden. Riet staat meer met beide benen op de grond en kan heel levendig vertellen over haar ervaring in de gehandicapten zorg en de omgang met "managers" in de zorg.
Haar droom nu is het opzetten van een gastenverblijf voor o.a. pelgrims en zij was heel blij met ons als eerste gasten (een historisch moment voor haar en ook voor ons).
Hele boeiende gesprekken met hele bijzondere mensen die nu beiden hun idealen willen realiseren in Nuars in de Morvan.
In de loop van de middag is het weer aanzienlijk opgeknapt en
morgen gaan we uitgerust beginnen aan onze 11-de etappe op weg naar Nevers.
-------------------

26 mei van Auxerre naar Nuars

Bravo... Bravo... Bon Courage !
Dat zijn de kreten waarmee de Fransozen ons aanmoedigen op onze tocht.
Het was vandaag een prachtige tocht langs de rivier de L'yonne over een fietspad van wel 50 km. Het was uitstekend fietsweer en na 77 km zijn we neergestreken bij Hans en Riet Molenaar in Nuars, een dorpje vlak bij Vezelay.
Hans en Riet hebben hun huis in Zeddam verkocht en gaan nu wonen in een oud opgeknapt klooster, met een hele oude historie, vlak naast een pelgrimspad.
Toen we bij hun aankwamen stond de verhuiswagen voor de deur en waren ze net aan het uitladen. Ondanks het ongelegen moment werden we zeer gastvrij onthaald en we hebben hun meegeholpen in de stromende regen de wagen uit te pakken.
Riet heeft 's avonds heerlijk voor ons gekookt en tijdens en na het eten kwamen de verhalen over motivatie, het geloof, astrologie en de dingen die ons bezig houden.
Rond 23:00 zijn we ons bed ingedoken en hebben goed geslapen. Het heeft hier de hele nacht geregend en het regent nu (dinsdag 12:00 uur) nog steeds.
We hebben vandaag een rustdag gepland en dat komt wonderwel goed uit met dit slechte weer. Vanmiddag gaan we naar Vezelay om een stempel te halen in ons paspoort en mogelijk de familie van Rooy te bezoeken. Er wonen in de Morvan, de streek waar we nu zitten heel veel nederlanders (meer dan 8000).
-------------------