29 mei van Sancoins naar Neuvy-St.Sepulchre

Vandaag wederom een geweldige fietsdag. Temperatuur rond 20 gr., vrijwel geen wind, vrij vlak met de laatste 30 km licht glooiend. Vanmorgen om 8:30 vertrokken uit Sancoins in een wat rustiger tempo dan gisteren.
Om 17:00 uur, na 117 km zijn we neergstreken in Neuvy-St.Sepulchre, ca. 20 km zuidelijk van La Shâtre (zie kaart op de website).
We slapen nu voor het eerst in een Franse refugio samen met 5 andere wandelende pelgrims. Deze refugio ziet er prima uit, goede douche, prima kook gelegenheid en een slaapzaal waar 20 pelgrims kunnen overnachten. Vandaag weer "fietsersvoer" gekookt en gegeten als hongerige wolven (niet vreemd na verbranding van 2800 kcal met een gemiddelde snelheid van 18 km per uur).
De route die we fietsen is prachtig, heel afwisselend, op vrijwel verlaten D- en C-wegen, waar we nu af en toe pelgrims tegenkomen. De route kunnen we zonder problemen volgen m.b.v. het fietsnavigatie systeem en de tracks die we hebben gedownload van Internet.
We hebben overigens de indruk dat we ons niet meer druk hoeven te maken over een slaapplaats. Iedere keer op het einde van de dag als we bijna aan het einde van "ons latijn" zijn komen we iemand tegen die ons of naar een camping of naar een hotelletje of naar een andere slaapplek leidt. Verbazingwekkend!
-------------------