8 juni van Lourdes naar St. Jean Pied de Port (133 km)

Onze langste etappe in Frankrijk, een prachtige tocht langs de noord flanken van de Pyreneeën.
Vanmorgen om 9:00 uur vertrokken uit Lourdes met bidons gevuld met Lourdes water! Waarschijnlijk door een combinatie van een rustdag en Lourdes water reden we als een speer langs de
Pyreneeën. Onze eerste mijlpaal (Lourdes) hebben we na 40 km gevierd met een heerlijke taart met een lekkere kop koffie. Het leek wel of we daarna vleugels hadden gekregen en met een snelheid van tegen de 30 km per uur ging het verder westwaarts naar de startplaats van de officiële Santiago pelgrimstocht St. Jean Pied de Port. Na 2 heel lastige cols waarvan 1 van de 2-de categorie kwamen we om ca. 19:30 aan in St. Jean aan de Frans Spaanse grens.
Bij aankomst in St. Jean hoorden we iemand heel enthousiast Henk, Henk roepen; het bleek Margreet te zijn die we op 31 mei hadden ontmoet in de B&B in Manin en waar we samen met Peter heel wat glazen wijn mee hebben gedronken.
We hebben ondetussen heel wat stempels vergaard en morgen beginnen we aan de echte Camino, met een klim van 16 km over de Ibaneta pas. Door de hellingen die we gehad hebben zien we daar niet echt meer tegen op. Het belangrijkste is het vinden van het juiste ritme waarmee je klim kunt beginnen en eindigen.
-------------------