16 juni van Pedrafita naar Portomarin (75 km)

De laatste loodjes wegen het zwaarst! Dat geldt met name voor Henk O; de andere Henk fietst nog als een jonge god over de bergen.
Het was vandaag afzien en het waren 75 loodzware kilometers. De omstandigheden vandaag wens je zelf je schoonmoeder niet toe! Harde regen, ijskoud, wind en mist! Normaal is een afdaling genieten maar dit keer was het een echte kwelling!
Het waren vandaag wel hele bijzondere ontmoetingen met mede pelgrims en een OAD bus vol hollandse toeristen. Als we mogen geloven (zoals de meeste pelgrims doen) dat iedere ontmoeting een bepaalde betekenis heeft en dat de mensen, die we hebben ontmoet, ons iets te melden hebben dan wordt het nog een hele klus om te ontdekken wat de boodschap is. Misschien dat Jacobus ons daarbij kan helpen.
We slapen nu in een pension in Portomarin en verwachten dat we morgen Santiago binnen gaan fietsen. We hoorden overigens van verschillende pelgrims dat de aankomst in Santiago niet bijzonder is, eerder een afknapper dan een "triomfantelijk" ontvangst. Henk B had 2 jaar geleden een weemoedig gevoel toen hij Santiago binnenreed. We zijn benieuwd hoe het morgen zal zijn en of we voldoende energie over hebben om in 1 dag Santiago te halen.
-------------------